Al afkickverschijnselen nu de Redhead Days alweer voorbij zijn, en de nieuwe editie nog even op zich laat wachten? Wij hebben de oplossing gevonden!

Stem zondag 6 november a.s. tussen 11.00 uur en 12.00 uur af op Lokale Omroep Gemeente Rucphen (beter bekend als Radio Rucphen FM) voor een uur lang liedjes van en over roodharigen!

DJ Jan Antes zoekt iedere zondag een nieuw thema voor zijn radioprogramma. Zondag 6 november is dit thema: Redheads! Een top-thema, wat ons betreft.

En geen zorgen. Ook als je niet in de omgeving van Ruchphen (Noord-Brabant) woont, kun je naar het radioprogramma luisteren. Ga naar: http://www.radioviainternet.nl/radio-rucphen-fm en waan je 6 november tussen 11.00 en 12.00 uur weer even in Breda tijdens de Redhead Days! 

GROOVIN’, afl. 146 : RED HAIR BABY 

Zondag 6 november is het RED HAIR DAY in GROOVIN’. Vooral roodharige vrouwen zetten hierin de toon. ‘Red Haired, Red Blooded Woman’ van The Divorcees bijt de spits af waarna er een hele rij Ginger Haired Ladies volgt die het mannenhart sneller doen kloppen.
 
Na wat stevige Americana is er plaats voor de meer traditionele rock-‘n-roll, met artiesten als Carl Perkins en Sonny Burgess. Bruce Springsteen zingt over zijn vrouw in het expliciet erotische ‘Red Headed Woman’, een live-opname uit z’n MTV Unplugged Sessions uit 1992.
 
Ook Willie Nelson’s ‘Red Headed Stranger’ ontbreekt niet, al beluisteren we daarvan de cover van Chris Ledoux. Er passeert een roodharig schoolmeisje en de Duitse Lollipops bezingen een jongen met rood haar en sproeten. De countryzanger Spade Cooley heeft ondertussen z’n oog laten vallen op een meisje met rode haren en groene ogen.
 
In de finale is er Ierse muziek over roodharige ‘Lasses’, waaronder ook ‘Red Haired Mary’. En als de tijd het toelaat zorgt de onvermijdelijke Arne Jansen tot besluit nog voor een Nederlandstalige noot.

Meisjes met rode haren dus! Zondag 6 november a.s. van 11.02 tot 12 uur op Radio Rucphen FM. Stem dus zondag af op Radio Rucphen FM, 106.4 of 87.5 op de kabel. Of luister via de livestream op deze website. Samenstelling en prestentatie: Jan Antens.

~ The RedHead Days platform is developed & sponsored by www.dunkt.nl ~