Succesvolle start
Redhead Days 2015

De tiende editie van de Redhead Days is vrijdagavond succesvol gestart. Ondanks de regen was de opkomst groot in zowel de Grote Kerk (voor de opening van de tentoonstelling Eye Lashes / Oogharen), de stadsgalerij (voor de opening van de expositie Vincent ontmoet Roodharigen) en in het Chassé Theater waar de officiële kick-offparty plaatsvond. 

Marianne de Bie is vereerd om op haar tweede dag als wethouder Cultuur, met haar eerste speech in functie, de tentoonstelling in de Grote Kerk te openen. Hier tonen Wiesje Peels en Steffen Maas een 'tussenstand' van Goghflow, een reflectie met installaties en fotografie op de meer en minder bekende artistieke aspecten van Van Goghs leven en werk.

'Niet meer weg te denken uit Breda'
Kersverse wethouder De Bie noemt het vrijdagavond een bijzonder en belangrijk onderdeel van de Redhead Days, een evenement dat volgens haar niet meer weg te denken is uit de stad Breda. Ze merkt op dat het festival een breed publiek trekt, en dat het evenement niet alleen voor roodharigen is. 

Verder laat De Bie weten blij te zijn dat de Redhead Days de verbreding opzoekt en cultuur als een serieus programma-onderdeel van het festival ziet. 

De tentoonstelling EYE LASHES – OOGHAREN is nog tot en met 9 september gratis te bezoeken in de Grote Kerk. 

'Redhead Days voelt als thuiskomen'
Na de opening van de tentoonstelling 'Vincent ontmoet Roodharigen' in de Stadsgalerij, waar fotografen Ton Dirven en Ad Vlemmix, en kunstenaar Bart Rouwenhorst hun werk exposeren, is het om 20.00 uur tijd voor de Kick-offparty van de Redhead Days 2015. Deze tiende editie is poppodium Mezz inmiddels ontgroeid en honderden roodharigen en organisatoren vullen daarom vrijdagavond de hal van het Chassé Theater.

Bijzondere verhalen passeren de revue: zo vertellen een aantal roodharigen wat de Redhead Days voor ze betekent of betekend heeft. Het is bijzonder voor roodharigen uit bijvoorbeeld Italië of Irak om zoveel redheads bij elkaar te zien, omdat ze in het dagelijks leven niemand kennen met dezelfde rode lokken. Redhead Days voelt als thuiskomen is dan ook de conclusie vrijdagavond. En met die mooie woorden, knalt het feest los. 'Welcome home!' (foto's: Peter Kats)

Programma
De Redhead Days 2015 kent een vol en gratis programma op 5 september en 6 september. Kom je ook?   

 

~ The RedHead Days platform is developed & sponsored by www.dunkt.nl ~