Eerste programma-onderdelen bekend voor zaterdag !

Picknick
Festivaldirecteur Bart Rouwenhorst houdt van lekker eten en zal nooit een picknick overslaan. Koop ook wat eten op het kasteelplein en schuif gezellig aan, de picknickkleden liggen op je te wachten en op het foodtruck festival is er eten in overvloed! Iedereen kan mee doen!
Waar: Valkenbergpark
Tijd: vanaf 12:00 uur
Kosten: gratis (eten & drinken moet je zelf bekostigen)
-------------------------------------------------------------------------------------
Speedmeet
Ieder uur een nieuwe sessie. Zin in een gezellig praatje met andere bezoekers? Wil je eens een roodharige uit een ander land spreken? Kom gezellig naar onze speedmeet in het park en leer in korte tijd heel veel nieuwe mensen kennen.
In de stijl van een echte speeddate krijg je steeds vijf minuten de tijd om te praten en daarna mag je door naar de volgende persoon. Mannen & vrouwen, vrijgezel & bezet, IEDEREEN kan aanschuiven, zolang je maar rood haar hebt!
Waar: Valkenbergpark
Tijd: 12:00 uur – 15:00 uur
Kosten: gratis
-------------------------------------------------------------------------------------
Flags of Peace Tour
100 ontwerpers en kunstenaars uit 100 verschillende landen zijn gevraagd een vlag voor vrede te ontwerpen. Niet met het doel dé internationaal standaard te ontwerpen, maar om een visuele dialoog te starten. Ga samen met een gids van Graphic Matters langs de vlaggen voor een leuke en leerzame rondleiding en ontdek wat vrede betekent voor ontwerpers uit Alaska, Zuid-Korea, Mexico of bijvoorbeeld Noorwegen. Voor meer informatie ga dan naar dit facebook event! 
 
Waar: Nonnenveld 14 (Chasse promenade)
Door wie wordt het georganiseerd: Graphic Matters
Tijd: Zaterdag van 13:00 – 14:00 uur

Toren beklimmen
Wil je een keer Breda van bovenaf zien, beklim dan de kerktoren van de grote kerk. De ruim 97 meter hoge toren van de Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk van Breda is gebouwd tussen 1468 en 1509 in Brabants gotische stijl. Breda vierde in 2009 het 500-jarig bestaan van dit unieke beeldmerk van de stad. De toren is via een wenteltrap te beklimmen onder leiding van een stadsgids van het Gilde De Baronie, die uitleg geeft over de bezienswaardigheden in dit middeleeuwse bouwwerk, zoals de Nassauklok (± 3500 kg) en de voormalige torenwachterskamer. De omloop, op ± 60 meter hoogte, biedt een prachtig uitzicht over het historische stadshart van Breda en de verre omgeving.

Waar: De grote kerk op de markt
Door wie: stadsgidsen Breda
Tijden: op zaterdag en zondag om 15:00 uur
Maandag van 10-11 uur en 11-12 uur.
Kosten: 5 euro
-------------------------------------------------------------------------------------
Pubcrawl
Een wederzien van vrienden van over de hele wereld en het ontmoeten van onbekenden waarmee je aan het eind van de avond zeker nieuwe vriendschappen hebt gesloten. De roodharigen zullen de straten van Breda rood doen kleuren tijdens de pub-crawl. DE manier om de binnenstad van Breda te (her)ontdekken.

Ben je enthousiast geworden? Zet je zelf dan op aanwezig > koop een kaartje > ga mee! Wist je trouwens dat we nog steeds op zoek zijn naar leaders???
 
Waar: binnenstad van Breda
Tijd: 19:00 uur
Kosten: 12.50 euro

2017