Persbericht: Festival Redhead Days vliegt uit

Aan alle roodharigen en roodhaar-fans in de hele wereld: Festival Redhead Days vliegt uit. We groeien sterk en gaan daarom op zoek naar een nieuwe plaats, waar we vanaf 2019 het festival gaan organiseren.

Festival Redhead Days is een uniek festival dat roodharigen en hun fans uit de alle werelddelen samenbrengt. Het duurt een lang weekend, dit jaar van vrijdag 1 tot en met maandag 4 september. Het trekt mensen uit meer dan 80 landen. De 50 activiteiten tijdens het festival zijn divers, van muziek tot lezingen, van fotoshoots tot dans, van festivalcamping tot foodtrucks. De hele binnenstad van Breda is onze festivalterrein. Meer info over het festival staat op de website en in het programmaboekje, zie www.redheaddays.nl
Wij, de organisatie, willen een festival organiseren dat roodharigen en fans uit de hele wereld trekt, dat hen onderling verbindt, dat hen inspireert om trots te zijn op hun eigen unieke eigenschappen. Een unieke eigenschap kan rood haar zijn, maar ook iets heel anders. Het is onze ambitie dat iedere van de ongeveer 30 miljoen roodharigen op deze planeet, minstens één keer de onvergetelijke ervaring heeft om deel te nemen aan ons festival.

Festival Redhead Days wordt georganiseerd door een groep van 50 vrijwilligers, onder de vlag van de stichting Roodharigen zijn kunst. Onze organisatie werkt net zoals ons festival: iedere organisator heeft iets wat hem of haar uniek maakt en zet die eigenschap in om ons bijzondere festival te organiseren.

Festival Redhead Days is begonnen in het dorp Asten in het oosten van Brabant, met twee man organisatie. Dit eerste festival trok 150 Nederlandse deelnemers. Na een voorbereiding van twee jaar is het festival verhuisd naar de stad Breda waar het festival verder groeide tot de huidige vorm: een evenement voor 40.000 mensen met bezoekers uit 80 landen. We zijn dankbaar en trots dat de inwoners, ondernemers en instellingen van Breda en alle oud-organisatoren ons hierbij hebben geholpen. Het festival is steeds groter geworden met allerlei uitdagingen qua tijdsinzet, kosten, verwachtingen en verplichtingen die met gelijke tred toenamen.

We denken dat de tijd nu rijp is om een volgende stap te maken. We willen in 2019 ons festival op de beste plek vieren die past bij onze groei en om de verwachtingen te kunnen waarmaken die onze deelnemers verdienen. We vliegen uit naar een stad in Nederland, België of Duitsland die ons in de armen wil sluiten, die open staat voor mensen uit alle werelddelen en alle culturen, die open staat voor een onvergelijkbaar evenement, die ten minste 13 ontzettend leuke kroegen heeft en een plekje voor onze geweldige festivalcamping. Vanwege de grondige voorbereiding van dit festival zal er geen Redhead Days 2018 zijn.

Iedereen kan een stad en ideeën aandragen en zich kandideren als gaststad via ons emailadres info@redheaddays.nl. Samen zorgen we er voor dat het Redhead Days nog verder gaat groeien tot het meest unieke festival voor roodharigen, die deelnemers een life-changing ervaring biedt en waarvoor mensen uit de hele wereld samen komen.   

Edit : er komt toch een festival in 2018. Het Aon Redhead Days 2018 vindt plaats op 22 en 23 september.