Redhead Days
niet alleen rood,
maar ook groen

Vanzelfsprekend is rood de leidende kleur van de Redhead Days. Maar daarnaast vlakken we groen ook niet uit. Met steun van het programma Werelds Delen van de gemeente Breda streven we naar vergroening. Evenementenstad Breda wil met dit programma haar koploperspositie op het gebied van duurzaamheid nog verder verbeteren.

Als festival geven de Redhead Days daar invulling aan door onze bezoekers te stimuleren zo milieuvriendelijk mogelijk naar Breda te reizen, in samenwerking met onze sponsors NS en Arriva. Dat kan door gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Een andere optie is carpoolen. Apps als Toogethr en BlaBlaCar maken dat nog makkelijker. Bezoekers die aangewezen zijn op het vliegtuig wijzen we op de mogelijkheden om de CO₂-uitstoot die vliegreizen veroorzaken te compenseren.

Met al dit soort maatregelen proberen we de milieubelasting van het evenement substantieel terug te brengen en zo te besparen op CO₂-uitstoot. Tenslotte compenseren we zelf ook de CO₂-uitstoot die wij als festivalorganisatie veroorzaken.

Ontmoetingen
En niet in de laatste plaats: samen reizen biedt een extra kans op mooie ontmoetingen tussen roodharigen. Daar is het uiteindelijk allemaal om te doen tijdens de Redhead Days. De bijzondere band die het festival weet te smeden tussen mensen met dezelfde klaarkleur, maar met uiteenlopende culturen, is zelfs onderwerp van wetenschappelijk onderzoek.

Socioloog Ilja Simons, docent aan de NHTV in Breda, werkt aan een promotie-onderzoek aan de Universiteit van Tilburg. Ze onderzoekt de manier waarop evenementen leiden tot sociale binding met de Redhead Days als uitgangspunt.