Samenwerking drie Bredase festivals

Drie Bredase festivals hebben de handen ineen geslagen. Het gaat om de Redhead Days, Breda Barst en het Brakkenfestival. Tijdens de Redhead Days van 4 tot en met 6 september 2015 krijgt die samenwerking voor het eerst vorm.

Het Brakkenfestival, dat al ruim 25 jaar in de zomer een week lang vakantie-activiteiten organiseert voor kinderen in Breda, biedt nu ook op andere momenten een mini-versie van dat evenement. Dat gebeurt onder de noemer Brakkenfestival on Tour. Daarbij zoekt de organisatie aansluiting bij andere festivals.

Kinderactiviteitenprogramma op de Kidzplaza
Tijdens de Redhead Days vult Brakkenfestival On Tour een deel van het kinderactiviteitenprogramma op de Kidzplaza. Zo levert Brakkenfestival on Tour op zowel zaterdag als zondag onder meer grote legoblokken, oud-Hollandse spellen, knutselmateriaal en schildersezels. Ook zorgt de organisatie voor de begeleiding.

Muziekprogramma: Breda Barst en DJ School Breda
Het muziekprogramma op zaterdagmiddag en -avond is tot stand gekomen in nauwe afstemming met festival Breda Barst en DJ School Breda. Er zijn optredens van singer-songwriter Marina V, The Lost Chords, Lost Lions of India, singer-songwriter Marvin Dee en de Amerikaans-Nederlandse band Lightwires. Tussendoor laten dj's van de DJ School zien wat ze kunnen.

Breda Barst viert op 19 en 20 september de twintigste editie van het populaire muziekfestival met een mix van jong talent, veelal uit de regio, en gevestigde artiesten.

KIDZPLAZA
Kasteelplein, zaterdag en zondag: 12.00 - 17.00 uur

MUSIC SQUARE BANDS AND DJ’S
Kasteelplein, zaterdag: 14.00 - 21.00 uur