Organisatie Redhead Days festival kiest voor bruisend Tilburg

De organisatoren van het internationale festival Redhead Days hebben voor Tilburg gekozen uit een lange lijst kandidaat-steden. De organisatie is blij met de Brabantse gezelligheid, de openheid en spontaniteit van de gemeente Tilburg en andere Tilburgse organisaties. De mogelijkheden van Tilburg zijn groot: er zijn ontelbaar veel cafés en terrassen en er is een campingterrein in de binnenstad.

Het festival wordt op 23/24/25 augustus gehouden in de binnenstad van Tilburg. Het festival is bedoeld voor mensen met rood haar uit de hele wereld maar ook voor niet-roodharigen: iedereen is welkom. Op vrijdagavond 23 augustus begint het met een welkomfeest, op zaterdag zullen er in een gedeelte van de binnenstad allerlei activiteiten zijn, op zondag 25 augustus hoopt de organisatie overal in de binnenstad van Tilburg activiteiten te organiseren zodat het een feestelijke dag wordt voor de bezoekers én voor de inwoners van Tilburg. De activiteiten bestaan uit muziekoptredens, lezingen, kinderactiviteiten, dans, exposities, fotoshoots en nog veel meer. Het festival trekt bezoekers uit meer dan 80 landen en de organisatie verwacht dat alle hotels vol zullen zitten.
 
In 2017 heeft de organisatie van het festival besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe stad voor het festival in dit jaar. In 2017 en 2018 heeft de organisatie daarom een groot aantal steden bezocht. Sommige steden waren door de organisatie zelf gekozen, sommige steden werden door festivalbezoekers aangedragen, sommige steden hebben de organisatie uitgenodigd. De allereerste die de festivalorganisatie uitnodigde voor een gesprek was Marc Meeuwis, namens Citymarketing Tilburg. Hij vertelde dat het festival meer dan welkom was in de stad. Gemeente Tilburg heeft vervolgens het formele verzoek goedgekeurd en een plaatsje vrijgemaakt op de festivalkalender. We zijn vereerd!