Vincent meets
Redheads

Onder de noemer 'Vincent ontmoet Roodharigen' exposeren twee fotografen en een schilder in de Stadsgalerij gezamenlijk hun werk tijdens de Redhead Days. Daarbij sluiten ze aan bij het thema Vincent van Gogh. Deze schilder staat centraal tijdens de tiende editie van de Redhead Days.

Bart Rouwenhorst, directeur van het festival, schildert vrijwel uitsluitend roodharige vrouwen. Met een beperkt gebruik van kleuren zoekt hij het sensuele en de esthetiek van de vrouw.
 
Ad Vlemmix, ooit initiatiefnemer van Breda Photo, fotografeert meestal jonge vrouwen, met een een lichte voorkeur voor roodharigen. In zijn fotografie zoekt Ad, evenals Bart, de esthetiek. Ad zal foto’s laten zien van jonge theatervrouwen, onder wie een roodharige actrice.
 
Ton Dirven heeft een andere weg bewandeld. Hij heeft zich voor zijn foto’s laten inspireren door van Gogh. Diens beelden, maar ook van Goghs drive en vermeende gekte waren uitgangspunten. Hoewel Ton esthetiek niet schuwt, laat hij de kijker liever achter met vragen. 

Photoville
Ander werk van Ton Dirven is tussen 10 en 20 september te zien in New York. De Bredanaar is een van de 28 Nederlandse fotografen die uitgenodigd zijn om deel te nemen aan de expositie Face the Dutch tijdens de fotomanifestatie Photoville 2015.
Face the Dutch biedt een overzicht van hedendaagse fotografie in Nederland. Deze expositie is tussen 10 en 31 oktober ook nog te zien tijdens Internationaal Fotofestival Leiden. Het is de tweede keer dat Ton Dirven verkozen is om mee te doen aan Photoville.

(foto's zwart/wit: Ton Dirven | foto kleur: Ad Vlemmix)

VINCENT ONTMOET ROODHARIGEN  
Stadsgalerij, Oude Vest 34
Vrijdag    4 september 11:00 - 22:00 uur (opening 18:30-19:30 uur)
Zaterdag 5 september 11:00 - 17:00 uur
Zondag   6 september 11:00 - 17:00 uur