Duizenden redheads veroveren bREDa 

Terugblik Redhead Days 2014
Breda kijkt terug op een fantastische negende editie van de Redhead Days. Een heel weekend lang domineerden roodharigen vanuit de hele wereld het straatbeeld. Alle schakeringen rood waren vertegenwoordigd. Een prachtig feestje voor readheads, maar natuurlijk ook voor bezoekers met een andere haarkleur.

Naar schatting trok het evenement een kleine 40.000 bezoekers, van wie zo`n 6.000 roodharigen. Het aantal roodharigen op de groepsfoto zondagmiddag, direct na de opening, is opnieuw hoger dan voorgaande jaren. Dit jaar gingen er 1.714 redheads op de foto, bijna allemaal in de themakleur paars. Vorig jaar waren dat er 1.672. Het record van vorig jaar is officieel bijgeschreven in het Guinnessbook of Records. Dit jaar heeft de organisatie zelf geteld. Ook op de sociale media leefde de Redhead Days. Op onze Facebook-pagina steeg het aantal likes de afgelopen dagen tot bijna 70.000.
 

Diversiteit
Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken, die de Redhead Days op zondag officieel opende, vindt het mooi dat het evenement eraan bijdraagt dat mensen trots zijn op hun rode haardos. "Nederland is een land dat diversiteit viert. Of het nu om je seksuele geaardheid gaat, of religieuze overtuigingen, of je rode haarkleur, in Nederland moet je trots kunnen zijn op wie je bent", aldus Plasterk.

Bezoekers kwamen uit alle uithoeken van de wereld: de Verenigde Staten, Canada, Japan, Indonesië, Australië, Nieuw-Zeeland, maar natuurlijk ook uit landen dichterbij, zoals Engeland, Ierland, Italië, Duitsland, Frankrijk en België. Dankzij de stickers met vlaggen uit een groot aantal landen die de redheads dit jaar voor het eerst op hun kleding droegen, was hun herkomst goed te zien.

Naast lokale, regionale en landelijk media wist ook de internationale pers het festival goed te vinden. Zo waren er onder meer verschillende Franse cameraploegen, een Amerikaanse crew uit Los Angeles die bezig is met een documentaire over roodharigen, een Europese correspondente van een Chinees persbureau en een Japanse journaliste.

Geef jouw reactie: