Roodharigen
zijn kunst

De Redhead Days is ontstaan omdat een would-be schilder het idee had om 15 schilderijen te maken van 15 roodharige dames. En in plaats van 15 modellen, waren er 150 aanmeldingen en kwam er een ontmoeting met al die modellen: de eerste Redhead Days was geboren.
Die would-be schilder, dat ben ik. Mijn oorspronkelijke plan om een beroemde schilder te worden is grandioos mislukt, maar mislukkingen zijn soms een succes in vermomming. In dit geval zeker: het evenement Redhead Days is nog mooier dan mijn mooiste schilderij.

Maar dat neemt niet weg dat fotografen, schilders en andere kunstenaars vooral door moeten gaan met het maken van prachtige kunstwerken. Of liever gezegd andersom: de modellen moeten vooral doorgaan om kunstenaars te inspireren en zo te zorgen dat er nog meer mooie schilderijen en foto`s komen.

Als zondagsschilder bewonder ik een aantal kunstenaars die helaas er niet meer zijn zoals Dante Rosetti (ons zoontje is naar hem vernoemd) en Gustav Klimt (leek me een minder goede voornaam). En daarnaast zijn er een paar hedendaagse kunstenaars die ik bewonder.
Niet omdat ze wereldberoemd zijn, maar wel omdat ze gewoon heel erg goed zijn.Ben Snijders was mijn held en inspiratiebron vanaf het moment dat ik begon met schilderen. Met Jos Vogelpoel, Ton Dirven en Ad Vlemmix heb ik de eer gehad om samen te werken. Het zijn allen soms onnavolgbare maar altijd zeer gedreven en kundige kunstenaars. En ze zullen de eerste zijn om dat te relativeren. Bescheidenheid is misschien een kenmerkende eigenschap van echt grote kunstenaars.

Bart Rouwenhorst, 
Oprichter RedheadDays

Colinda Boeren

Colinda maakte in 2009 voor het eerst kennis met Roodharige dag. Toen zij rond liep in de stad bewonderde zij het ene beeld nog meer dan het andere en raakte zij geinspireerd om dit prachtige beeld vast te leggen met haar camera. Dit heeft haar er toe geleid om in 2010 zichzelf aan te melden als fotograaf voor dit evenement. Twee jaar lang wist zij op een ludieke wijze mooi beeldmateriaal te creeeren tijdens de shoots en werd zij steeds enthousiaster. Ze besloot om zichzelf in 2012 aan te sluiten bij de organisatie.
Haar creativiteit werd al snel gebruikt voor het realiseren van prachtige posters. Colinda is het brein achter deze posters. Zij stelt elk jaar haar eigen team samen. Zorgvuldig wordt er dan gekeken naar het thema en door middel van de juiste kleurensamenstelling en de creativiteit ontstaat er telkens weer een verrasend resultaat. 

www.imirafoto.nl
Voor bruidsfotografe, en andere gelegenheden: mail Colinda op info@imirafoto.nl!

Sander du Floo
Sander heeft zich ontwikkeld tot fotograaf en door veel te experimenteren is hij gespecialiseerd in verschillende stijlen. Hierdoor zijn ze foto`s divers en door zijn brede inspiratie heeft elke foto zijn eigen vertelling, zijn inspiratie haalt hij uit zijn brede interesses en zijn fascinatie voor architectuur, mensen en industrie. Zijn foto`s zijn vaak geënsceneerd waarbij sfeer en gevoel een belangrijke rol spelen. Door gebruik te maken van photoshop of technieken zonder photoshop slaagt Sander er in om fotografie een nieuwe uitstraling te geven.
www.sanderdufloo.com

Ton is iemand die heel veel kan. Hij is financieel zeer kundig. En een begenadigd fotograaf. En hij schrikt niet van een uitdaging. Ton heeft vorig jaar de regie gehad over de expositie van enorme foto`s en gedichten in de Grote Kerk en in het Valkenbergpark tijdens Redhead Days 2013. Hoogwerkers regelen, een team met klim-uitrustig aansturen, dat was voor Ton geen probleem. Maar hij is nog veel beter in de fotografie.

Ton is een mensenfotograaf. Met vooral vrouwelijke modellen ensceneert hij zijn beelden. Soms esthetisch, vaak is sprake van esthetiek met een scherp randje. Humor en vervreemding zijn eveneens elementen in zijn werk. Met een Nederlandse delegatie exposeert hij september dit jaar in New York City. Hij bereidt een solo expositie voor in Nederland. Zijn website is www.tondirven.nl (18+). Ben je een vrouw en is het helemaal jouw ding om model te staan in de stijl van Ton`s foto`s? Mail! ton@tondirven.nl

Ben Snijders

Ben Snijders, mijn held die kan toveren met zijn penseel, daar heb ik een paar jaar terug contact mee gelegd. Was eng: het voelt vreemd om contact te zoeken met een beroemd schilder, alsof je een e-mailtje naar Rembrandt zelf stuurt. Maar hij reageerde heel vriendelijk, en hij bleek net als ik een zwak te hebben voor roodharige schildermodellen.

En hij had een wens. Hij schreef me:"Mocht je zo tussendoor, een meisje tussen de 18 en 30 jaar, ongeveer normaal tot tenger figuur, veel krullend golvend haar, blanke huid, wonend in het noorden, tegenkomen, misschien zou je dan een goed woordje voor me willen doen, en mijn site www.bensnijders.nl willen doorgeven? Want hoe fijn ik ook aan het werk ben, het zoeken naar "de Roodharige Muze" blijft me bezighouden."

Bij dezen. Voel je je aangesproken? Mail Ben!

Ad Vlemmix

Ad heeft een zo mogelijk nog ingetogener persoonlijkheid dan Ton. Ad`s liefdes zijn het fotograferen van jonge vrouwen, organiseren van foto-exposities en genieten van het leven. En zijn CV bevat het oprichten van een groot evenement: Breda Photo, dat vlak na de Redhead Days 2014 zal starten.

Ad en Ton organiseren samen de expositie tijdens de Redhead Days. Zij zullen je een ervaring geven die geen enkele bezoeker, en zeker roodharige jongens, nooit meer zullen vergeten.

Meer over Ad`s werk is te vinden op zijn website: www.advlemmix.com.

Ben je een vrouw tot 30 jaar, en spreekt zijn werk je aan? Mail Ad! ad@advlemmix.com
 

Bart Rouwenhorst

En ik? Tsja, het is lastig om over jezelf te schrijven. Ik schilder niet om rijk te worden, maar de eerste edities van de Redhead Days heb wel kunnen financieren door mijn schilderijen. Ik schilder zelden (weinig tijd), maar als ik schilder, dan doe ik dat met passie. Ik wil graag dat mijn schilderijen de schoonheid en het innerlijk van de geportretteerde te vangen. Door een pose te kiezen die bij je past en door een paar subtiele details toe te voegen is ieder kunstwerk zeer persoonlijk.

Veel voorbeelden zijn te vinden op miijn website bartart.nl.
Ik schilder vaak groot, en de schilderijen stel ik graag ten toon op de volgende Redhead Days, voordat ze bij het model zelf aan de muur komen hangen.

Spreekt mijn werk je aan, en lijkt het je leuk om jezelf of je lief aan de muur te hebben hangen? Schilderopdrachten zijn altijd welkom! Mail me op bart@roodharigen.nl.