Welkom in Tilburg!
Tilburg is de zevende stad van Nederland en ligt in het prachtige Brabantse land. De stad is eind 19e eeuw groot geworden door de textielindustrie; in 1871 telde de stad maarliefst 125 wollenstoffenfabrieken. Inmiddels is de stad uitgegroeid tot een moderne stad met veel studenten en grote internationale bedrijven zoals Tesla, Fuij en Interpolis.

Kenmerkend voor de stad zijn de vele evenementen, waaronder de grootste kermis van Europa. Op de korte Heuvel, de Heuvel, het Piusplein en de Oude Markt is het heerlijk toeven op de vele terrassen bij de gezellige cafés. In het centrum kun je naar hartenlust shoppen; bij de Primark, superstores Zara en H&M of in het knusse, historische Dwaalgebied. Binnen tien minuten rijden van Tilburg ligt in Kaatsheuvel attractiepark De Efteling (https://www.efteling.com/nl) en safaripark de Beekse Bergen https://www.beeksebergen.nl/).  

Roodharigen voelen zich thuis in Tilburg. De rossige Koning Willem II verbleef graag in Tilburg ("Hier adem ik vrij en voel ik mij gelukkig"). In het paleis dat in 1847 werd gebouwd als zijn buitenverblijf wordt nog steeds getrouwd. Na zijn dood werd het een HBS met als bekendste leerling Vincent van Gogh, ook een roodharige!

Voor meer info over de stad check https://www.vvvtilburg.nl/